Inredning

Underbara kök

Drömmer du om det där lantköket eller har du beslutat dig för att slå på stort och inreda ett toppmodernt kök som på en 3-stjärnig restaurang? Köksrenoveringar kan kosta ganska mycket men med lite budgetplanering och kreativitet så kan du få ned priset – också med hjälp av ROT-avdraget. Få till ett tipptopp kök på bara några dagar med rätt hantverkare.

Det typiska skandinaviska köket är ofta vitt med många träslag. Idag har också mässing letat sig in betydligt i alla kökets skrymslen och vrår som en stildetalj. Stål är det andra materialet som de toppmoderna köken består av. Är du behov av en köksrenovering? Kontakta Aquabygg med köksrenoveringar i Stockholmsområdet och få ett nytt kök exakt som du vill ha!

minimalistiskt kökTänk i andra färgbanor

Allt mer färg har fått besök i de svenska köken. Det vita dominerar fortfarande men nu vågar folk även använda petroleumblått, rött, blått och ockra. Faktum är att vissa färger har en lugnande effekt eller en sporrande sådan, och det kan vara bra att veta beroende på hur du vill ha stämningen i köket. Ett varmt lindblomsgrönt kök ger en skön atmosfär medan ett blått höjer energinivån. Om du använder gröna färgskalor kan du även satsa på ett lite mer rustikt kök, kanske med en tegelvägg.

Minimalistiskt vs herrgårdskök

Två motsatta köksstilar som båda är mycket inne just nu är den lantliga herrgårdsstilen vs den skinande blanka minimalistiska stilen. Bägge varianterna är vackra i ett hem men passar inte allas smak. Det beror också på vilken typ av inredning du har i hemmet i övrigt. Minimalistiska kök brukar dock ha många undangömda finesser som kan kräva lite planering och eftertänksamhet eftersom så lite som möjligt ska synas. Det kan röra sig om självöppnande köksluckor eller inbyggda vitvaror.

Ett herrgårdskök brukar istället ha så många krumelurer och stuckaturer som det bara går, vilket är trevligt om du verkligen vill visa upp ditt kök och ditt porslin. Prova att ha öppna skåp eller köksluckor med spröjs. En gammal serveringsgång är också alltid ett säkert kort. Inred sedan med olika tips och trix. Se videon!