Filmklipp

Tricken du vill lära dig på studsmattan!

Vad sägs om en utmaning? Lyckas du slå en volt i studsmattan till nästa år? Att träna på studsmatta är bra ur många aspekter. Du blandar helt enkelt nytta med nöje! Att investera i en studsmatta börjar allt fler göra och på var och varannan tomt ser man idag studmattor i olika storlekar som både barn och vuxna turas om att använda.

Vi har spanat in utbudet på https://www.trampolinspecialisten.se/ och kan konstatera att de har de bästa studsmattorna. De har dessutom vunnit Sveriges tekniska forskningsinstituts bäst-i-test! Det är alltså hållbara studsmattor vi snackar om, med bra kvalitet och lång livslängd (det gäller ju förstås att underhålla dem rätt, ställa undan dem på vintern och bara hoppa en åt gången i dem…).

Trick på studsmattan

Säkert känner ni till programmet på SVT ”Idag om ett år”. Där får deltagarna ett år på sig att utmana sig själv. TV-teamet följer personen i ett år och sedan är det upp till bevis i studion om personen klarat av målet eller inte. Måns, 12 år, utmanade sig själv i att göra en baklängesvolt med sin BMX. Som övningsmetod tränade han i foampits och på studsmatta, smart tycker vi! Studsmattan är nämligen perfekt i att träna landning och kroppskontroll på.

Blir utmaningen för dig att klara av att göra en baklängesvolt på studsmattan? Eller ska du träna dig på superhoppet som 10-årige Francis gjorde – inte en, inte två – utan fyra bakåtvolter i ett hopp!

Spana in de här tjejerna i filmklippet, de gör alla tänkbara tricks på studsmattan och lyckas! Klarar du av att göra samma, idag om ett år?! Ett tips är nog ändå att vända sig till någon som redan kan, så kan den handleda dig. Du vill ju inte göra dig illa, och en del saker kräver en viss typ av teknik som är bra att lära sig av en kunnig!