Skönhet & hälsa

Skönhetsingrepp? Ens eget val

I en undersökning från förra året, som tidningen minbebis.com har gjort – kan vi läsa av att hela 80 procent av deras läsare svarade ja på frågan hurvida de skulle vilja genomföra något typ av skönhetsingrepp på sin kropp. 80 procent svarade alltså ja medan endast 12 procent svarade nej och 8 procent svarade att de inte visste. Detta är ganska sorgligt – och då inte på grund av ingreppen, utan eftersom det visar att många faktiskt är missnöjda med hur de ser ut.

I denna tid är det ju ganska vanligt att man är mån om sitt utseende, och det som kommer till: att färga håret, att sminka sig, att förstora läpparna, göra botox med mera är någonting de flesta testat på (i alla fall något av alternativen). Detta är ingenting som är fel, alla måste få bestämma själv hur de vill hantera sitt utseende och eftersom vi alla är olika har alla olika smak. Men när så många som 80 procent svarar att de vill göra ett skönhetsingrepp är det någonting som är fel – då är det insidan som är sönder. Det är viktigt att inse det, att man inte kan operera sig till en god självkänsla eller ett gott självförtroende. Det är även viktigt att komma ihåg att kroppen åldras och förändras, det är naturligt – och vackert.

Det bästa man kan göra om man känner sig osäker i sig själv är att fråga varför – för att sedan se om ett ingrepp kan vara rätt väg för dig att gå. Sedan är frågan även vad som -för din egen del – är ett ingrepp för dig. För vissa är botox samma sak som skönhetsoperation medan andra anser att det inte är konstigare än att färga håret. När du sedan bestämt dig: ja, jag vill förbättra mitt utseende genom ett ingrepp  – är det  viktigt att se till vart du går. Kliniken är mycket viktig för att resultatet ska bli bra, vi kan rekommendera http://www.drtore.com. Detta har man även skrivit om i en artikel här, med rubriken ”13 råd till ett lyckat skönhetsingrepp”.