Livet

Show och hotell i Stockholm

Det finns flera anledningar att ta sig upp till Stockholm på en weekendresa och hotellvistelse, men nu under hösten är föreställningen som spelas på Chinateatern i huvudstaden en optimal anledning att ta sig hit – där spelas nämligen den stora Broadwaysuccén ”The book of Mormon”.

15922976-berzelii-parkEn vistelse på hotell i Stockholm är något som många unnar sig som en weekendresa. Och det är inte så konstigt med tanke på hur mycket vår vackra huvudstad har att erbjuda. Just nu spelas till exempel Broadwaysuccén ”The book of Mormon” på Chinateatern – och bara för att se den är ju ett väl värt besökt till Stockholm. Så vad är det då som gör just denna show så exceptionellt värt att se? Först bör nämnas att det tog hela 6 år att ens få hit den till Sverige och sedan är den skapad av ”South Park”-skaparna Trey Parker och Matt Stone som på ett speciellt sätt lycka komma undan med de fräckaste vulgariteter precis som även Monty Python-gänget gjorde på sin tid med ”Life of Brian”. Satiren i showen är med andra ord inget som man vill utsätta sina tioåringar för direkt, men en kväll för de vuxna kommer det garanterat lockas fram en hel del skratt på.

”I centrum av historien står Äldste Price (Linus Wahlgren) och Äldste Cunningham (Per Andersson). Den förstnämnda en duglig Ken-docka inläst på skrifterna av grundaren och profeten Joseph Smith, den andra socialt missanpassad, tvångsmässigt ljugande och med få, om ens några, insikter i vad Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga predikar. Det är ett klassiskt radarpar som erbjuder mycket komik, något som Linus Wahlgren och Per Andersson förvaltar mycket väl.” läs hela recensionen hos Svenska Dagbladet.

Blandat i satiren kommer en hel del spännande skämt och skaparna driver med både de vitklädda mormonerna och invånarna i byn på ett riktigt South Park-sätt. Och musiken är också något alldeles extra, svängigt och Disney-aktigt på en och samma gång. Så den som är sugen på en helg i Stockholm bör verkligen spana in denna – om man får tag på biljetter vill säga.