Inredning

Inredningstrender


Redan innan årsskiftet kom trenderna för 2015 och nu några månader in i året har vi facit i hand. En av de inredningstidningar som gick ut med inredningstips innan årsskiftet var Expressens ”Leva & Bo” och de lyft 5 viktiga saker att ha i åtanke:

  1. Grått och grafiskt: Vitt och svart och alla nyanser av grått är det rätta just nu, gärna med ett spännande mönster.
  2. Pastell med ljusa träslag. Vill du ha ett ljust hem är detta ett perfekt tillfälle att nyttja den pastell-era som omfamnar oss.
  3. Blått och blött. Gör saker levande med flytande blått på väl väggar som porslin.
  4. Vinrött, korall och orange. Motsäger du dig det kalla blåa och gråa kan du välja att följa den orangea trenden. Den går ut på att allt ska vara en nyans av korall.
  5. Grönt och naturligt. För att visa på vår hälsosamma livsstil kommer självklart även en inredningstrend i grönt.

Än så länge är det tydligt att nummer 4 har lyst starkast med sin närvaro, även om de andra också är mycket populära. Kanske beror det på våren och solen som alla vill ha orange och korall i sitt hem? Eller så är det bara en snygg färg som passar i svenska hem.

En annan trend som står stadigt för 2015 är e-handel. Den växer något otroligt i Sverige och så även när det kommer till möbler. Att handla möbler på nätet har blivit mycket populärt och främst eftersom det är så enkelt samt innebär ett stort urval. Som exempel kan du ju kika in på: http://www.sleepo.se/soffor.html för att hitta mängder av soffor i olika färg och form.

Fler bra inredningstrender hittar du även under denna etikett på Elledecoration.se. Där lyfter de den hållbara trenden, streetart och även ”social möblering” som du kan läsa mer om här.