Livet

Bästa bilen för en familj

Är det dags att byta bil? kanske ska ni ha tillökning i familjen och behöver en redig familjebil eller så kanske ni har växt ur den nuvarande bilen, oavsett varför ni ska köpa ny bil är det viktigt att välja en som är anpassa just för familjer – här är därför några tips så ni hittar den bästa bilen.

När det är dags att köpa bil finns det många saker att tänka lite extra kring. Pct viktigt att vara noggrann i valet av bil är när du ska köpa en begagnad en, då är det viktigt att till exempel kontrollera den noga och säkerställa att den inte gått för långt redan – då kan man nästan räkna med att bilen inom kort kommer gå sönder eller behöva mycket mer service än en bil som inte gått lika långt behöver. Men vad mer ska man tänka på för att göra ett bra bilköp? I denna video finns några bra tips att lägga på minnet:

Dessa familjebilar är bäst

Fortfarande svårt att veta vilken bil ni ska satsa på? En enkel sak att göra är att googla lite själva efter vilka bilar som gått bra i tester. I exempelvis Expressen har man till listat ett gäng bilar som anses vara de bästa familjebilarna under de senaste 20 åren – perfekta bilar att leta efter på andrahandsmarknaden med andra ord. Bland annat tipsas om allt från klassiska Volvo V70 och V60 till Kia Optima, Peugeot 308, Ford Mondeo och Toyota Prius eller varför inte satsa på gammal hederlig Subaru Outback?